skip to Main Content

Paletti II – Työtä nuorille ja hyvinvointia ikääntyneille kulttuurista hanke on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama hanke. Hankkeeseen osallistuvat Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote, Imatran kaupunki, Kouvolan kaupunki, Palvelutaloyhdistys Koskenrinne ry ja Lappeenrannan palvelukeskussäätiö.

Hankkeessa tehtävien toimenpiteiden toteuttamisesta vastaavat Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu ja Saimaan ammattikorkeakoulu.

Hankkeeseen osallistuvat Eksote, Imatra, Kouvola,Lappeenrannan palvelukeskussäätiö ja Palvelutaloyhdistys Koskenrinne ry. Toimenpiteiden toteuttamisesta vastaavat Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu ja Saimaan ammattikorkeakoulu. Hanke kestää vuoden 2016 loppuun asti.

Lappeenrannan palvelukeskussäätiö ja Saimaan ammattikorkeakoulu tekevät hankkeessa yhteistyötä. Tarkoituksena on, että nuoret, luovien alojen osaajat sekä ikäihmiset kohtaisivat.

Kasarminportin palvelukoti osallistuu hankkeeseen. Saimaan ammattikorkeakoulun toisen vuoden sosionomi-opiskelijat käyvät neljä kertaa Kasarminportin palvelukodissa toteuttamassa viriketuokiota. Viriketuokio liittyy opiskelijoiden vanhustyön opintojaksoon. Viriketuokion tarkoituksena on taiteen avulla tuoda palvelukodin asukkaille hyvinvointia.

kuva2.jpg

Viriketuokion aikana opiskelijat Christina ja Laura ohjasivat asukkaille taidehetken. Perjantaina 16.10. vuorossa oli vesivärityö. Asukkaat maalasivat syksyisiä puita. Inspiraationa toimi opiskelijoiden tuomat värikkäät vaahteranlehdet. Alun epävarmuuden jälkeen asukkaat innostuivat käyttämään reilusti värejä ja luovuuttaan. Viriketuokio toi silminnähden
hyvinvointia asukkaille.

Taiteelliset viriketuokiot eivät suinkaan pääty näihin neljään kertaan. Sosionomien vanhustyön opintojakso päättyy, mutta sairaanhoitaja-opiskelijat ja talon henkilökunta jatkavat viriketoimintaa. He tuovat kulttuurista hyvinvointia Kasarminportin asukkaille jatkossakin.

kuva1.jpg

Back To Top