skip to Main Content

Kauppakadun palvelutalon juhlasalissa järjestettiin keskiviikkona 7.10. infotilaisuus, jonka tarkoituksena oli madaltaa Internetpalveluiden käyttökynnystä ja jakaa tietoa Internet-palveluista.

Kohderyhmänä tilaisuudessa olivat ikäihmiset. Tilaisuudessa keskusteltiin tietokoneen hyödyistä ja Internetin palveluista. Pohdittavaa riittää mm. siinä, millaisen laitteen voisi hankkia vai voisiko aloitella Internetpalvelujen käyttöä esimerkiksi kirjaston koneella. Ongelmatilanteita tietoteknisten laitteiden kanssa tulee esille niin ikäihmisille kuin nuoremmillekin. Mitkä ovat laitteiden käytön yleisimmät ongelmat ja miten niistä voi selviytyä?

Kylänörtti ATK-ohjaaja Keijo Suuronen kertoi tilaisuudessa näppäriä vinkkejä, kuinka ongelmatilanteista voi selviytyä.

Blogi_kuva1.jpg

Internetpalvelut ovat hyödyllisiä kaikille kansalaisille.Nykyään lähes kaikki viranomaispalvelut löytyvät Internetistä. Internetpalveluja voi käyttää sellaisena aikana kun itselle parhaiten sopii,
ilman jonotusta. Internetpalvelut ovat usein myös edullisempia kuin perinteinen asiointi. Keijo on itse ajatellut asian näin: Internetissä surfatessa koko maailma on näytölläsi!

Yksi esimerkki Internetpalveluista on Kanta-palvelu. Kanta-palvelu on kansallinen terveysarkisto, jonka kautta yksityiset henkilöt voivat verkkopankkitunnusten avulla tarkastella omia sähköisiä reseptejä sekä omia potilastietoja. Lisäksi mm. KELAn asioita voi hoitaa Internetin välityksellä. Myös passihakemuksen voi tänä päivänä tehdä Internetissä.

ATK-ohjaaja Keijo Suuronen kannusti kaikkia tutustumaan Internetin tarjoamiin mahdollisuuksiin. Jokainen voi ottaa sellaisen ystävän, jolle tietokoneen käyttö on tuttua, mukaan kirjastoon ja aloittaa Internetin käytön. Yleisin ongelma Internetpalveluiden käytössä on oma ennakkoluulo: ”En minä osaa tietokonetta käyttää”.

Tänä päivänä on erilaisia laitteita, joiden avulla voi käyttää Internet-palveluita. Pöytätietokone, kannettava tietokone eli läppäri, tabletti sekä älypuhelimet. Keijon neuvoilla on helppo päätyä oikeanlaisen laitteen hankintaan. Laitteen lisäksi on myös hankittava Internetliittymä sekä huolehtia tietoturvasta.

ATK-ohjaaja Keijo neuvoo kaikissa laitteen käyttöönottoon liittyvissä asioissa ja hänelle voi aina soittaa ja pyytää neuvoja Internetpalveluiden käyttöön liittyvissä asioissa.

Blogi_kuva2.jpg

Back To Top