skip to Main Content

Itsenäisyyspäivänä  usein eri tilanteissa kysytään, mitä itsenäisyys merkitsee meille suomalaisille. Kysymys on suuri ja niin täynnä merkityksiä, että se saa meidät joskus ihan sanattomiksi tai saa meidät vastaamaan jotain ympäripyöreää, sillä kysymys koskee niin isoa asiaa, että itsenäisyyden merkitystä on liki mahdotonta kiteyttää muutamaan lauseeseen.

Vaikka hienoja ja suuria sanoja itsenäisyyden merkittävyyden ilmaisemiseksi ei aina löytyisikään, on selvää, että itsenäisyys on meille suomalaisille erittäin tärkeä, monin tavoin merkityksellinen ja iloinen asia. Itsenäisyys ja itsenäisyyspäivän juhliminen on Veljeskotilaisille ja Veljeskodissa työskenteleville sydämenasia ja molemmissa päällimmäisenä kuplii ilo sekä yhdessä olemisen merkitys. Ilo itsenäisestä ja vapaasta Suomesta välittyy meistä kaikista silti, vaikka meidän sanamme eivät aina riittäisi kertomaan itsenäisyyden valtavaa merkitystä. Sen merkitys tuntuu myös syvällä sydämissämme.

Veljeskodin asukkaille järjestettiin 5.12.2017 ravintola Wanhassa Patruunassa  juhlapäivällinen, jolla haluttiin juhlistaa Suomen 100v itsenäisyyspäivää ja tuoda esille tärkeää työtä, jota itsenäistyminen vaati. Juhla järjestettiin yhteistyössä Saimaan ammattiopisto Sampon opiskelijoiden ja opettajien kanssa. Mukana juhlaa toteuttamassa olivat myös K-Supermarket Rakuuna ja kukkakauppa Nyberg. Juhlissa esiintyivät perinnelotta Kati Kaapro ja harmonikan soittaja Ville Ryösö. Lämmin kiitos kaikille juhlaan osallistuneille ja juhlan toteuttamisessa mukana olleille.

Back To Top