skip to Main Content

Saimaan ammattiopisto Sampon toisen vuoden lähihoitajaopiskelijat järjestävät kerran viikossa kahden tunnin mittaisen päivätoimintahetken. Päivätoiminnan järjestäminen kuuluu opiskelijoiden Kuntoutuksen tukeminen opintojaksoon. Päivätoimintaa järjestää neljä opiskelijaa. Päivätoiminta on suosittua. Vaikka Veljeskodin oma henkilökunta järjestää asukkailleen toimintaa, on asukkaista mukava tutustua uusiin ihmisiin. Opiskelijat tuovat taloon uusimpia toimintatapoja ja viimeisintä osaamista.

Sampon opiskelijat keskustelivat nuoresta iästä huolimattaan luontevasti asukkaiden kanssa. Opiskelijoiden ja asukkaiden kohtaaminen oli kunnioittavaa. Kuulumisia vaihdettiin, silmiin katsomalla ja hellästi olkapäätä koskettamalla opiskelijat osoittivat, että he ovat aidosti läsnä asukkaan kohtaamisessa. Kaikesta huomasi, että opiskelijat ovat valinneet alansa oikein.

kuva1.jpg

Virallinen päivätoiminta aloitettiin kahvittelulla pullan kera. Kahvin jälkeen oli vuorossa esittelykierros. Jokainen esittäytyi ja kertoi itsestään. Mitä itsestään kertoi valittiin arpomalla. Arpakuutiota heittämällä sai kuusi vaihtoehtoa:

  • Minkälaista työtä olet tehnyt?
  • Mikä tekee sinut vihaiseksi?
  • Mikä on lempivärisi?
  • Mikä on lempivuodenaikasi?
  • Mitä harrastuksia sinulla oli nuoruudessasi?
  • Mitä sinulle kuuluu?

Esittelykierroksen tulos oli, että moni on tehnyt maatalousalan töitä. Vihaiseksi tultiin myöhästelystä ja lempivuodenaika on ehdottomasti kesä. Suomen kansallisurheilulaji pesäpallo on kuulunut monen asukkaan harrastuksiin.

kuva2.jpg

Esittelykierroksen jälkeen oli aika hieman verrytellä. Oona veti asukkaille jumppaa. Aluksi jumpattiin tuolilla istuen, mutta lämmittelyn jälkeen kaikki nousivat venyttelemään ja liikuttelemaan raajojaan.

Jumpan jälkeen Vilma piti asukkaille tietovisan. Kaikki tietovisan kysymykset liittyvät tavalla tai toisella Lappeenrantaan. Lappeenrannan ruotsinkielinen nimi oli kaikille asukkaille tuttu juttu.

Laulaminen on asukkaiden mieleen. Juuli laulatti asukkaita ja kappaleeksi oli valittu Juha Vainion Vanhoja poikia viiksekkäitä. Kappale oli kaikille tuttu ja sanatkin muistuvat monien mieleen.

Essi jatkoi päivätoimintaa taiteella. Vanhoja poikia viiksekkäitä –laulu toimi inspiraationa. Seuraavaksi oli piirtämisen vuoro ja aiheena norppa. Jokainen asukas käytti omaa mielikuvitustaan ja norppa-taidetta alkoi syntyä.

Opiskelijat ovat itse kehittäneet ohjelman päivätoimintaa varten. Se mitä ensi viikolla asukkaiden kanssa tehdään on vielä arvoitus!

Back To Top