skip to Main Content

Tasapainoilu, voimistelu, jumppa ja venyttely ovat osa Wäinönkodin arkea. Joka perjantai Wäinönkodissa järjestetään viriketuokio, jonka tarkoituksena on saada asukkaat liikkeelle. Henkilökunnasta jokainen vetää vuorollaan liikuntahetken. Ryhmään otetaan 3 – 4 henkeä, jotta jokainen osallistuja saa henkilökohtaista ohjausta. Liikuntahetken sisältö riippuu osallistujista.
Liikuntahetken suunnittelu aloitetaan sillä, ketä ryhmään otetaan mukaan. Ryhmässä on samankuntoisia asukkaita, jotta asukas saa liikuntahetkestä kaiken irti. Ryhmän valinnan jälkeen suunnitellaan liikuntahetken sisältö. Ryhmän fyysisestä kunnosta riippuen järjestetään tuolijumppaa, venyttelyä, kävelyharjoituksia ja esimerkiksi portaissa kävelyä.

kuva.jpg

Liikuntahetken suunnittelussa käytetään hyväksi eri tietolähteitä. Liikuntahetki on ollut osa Wäinönkodin toimintaa jo vuosia. Hyväksi havaittuja toimintatapoja toteutetaan edelleen. Uusia virikkeitä etsitään kirjallisuudesta ja Internetistä.

Osaa asukkaista joutuu kannustamaan liikuntahetkeen osallistumisessa, osa tulee mukaan mielellään. Lopputulos on kuitenkin, että liikuntahetken päätteeksi kaikilla on hyvä olo ja hymy huulilla. Tietyissä tapauksissa asukkaan kunto on niin huono, ettei hän voi osallistua ryhmätoimintaan. Tällöin hoitaja menee ohjaamaan liikuntahetkeä asukkaan asuntoon.

Perjantaina 23.10. vuorossa oli perusjumppaa istuen. Liikuntahetkeen osallistui kolme asukasta ja jokainen sai henkilökohtaista ohjausta.

Tämä perjantai on Wäinönkodilla muutenkin kiireinen päivä. Wäinönkodissa on iltapäivällä tiedossa Rotary Day –iltapäivätapahtuma. Lisäksi iltapäivällä asukkaat jatkavat tilataideteoksen työstämistä.

Back To Top