Ennen asunnon irtisanomisen tekemistä tutustu alle olevaan poismuuttajan muistilistaan. Irtisanomislomakkeen löydät ohjeiden jälkeen tältä sivulta.


Ohje / muistilista poismuuttajille

 1. Korjaa asunnolle mahdollisesti aiheuttamasi vauriot; mikäli asunnossa on havaittavissa normaalista poikkeavaa kulumista, korjauskulut kuitataan vakuusmaksusta ja ylimenevä osuus laskutetaan erikseen.
 1. Jätä asunto siistiin kuntoon. Tyhjennä / puhdista:
  • liesi, liesituuletin, uuni, jää/viileä/pakastinkaappi
  • wc, kylpyhuone
  • kaapit ja komerot
  • ikkunat; ainakin sisäpinnat, sään salliessa myös ulkopinnat
  • lattiapinnat, seinäpinnat sekä ovet
  • irtaimistovarasto ja parveke
  • asunto kaikesta irtaimistosta
 1. Jätä asuntoon siihen kuuluvat varusteet kuten esim. porrasjakkarat, kodinkoneet ja huoneiston asiakirjat (erilaiset käyttöohjeet yms.). Jos olet vaihtanut kiinteiden valaisimien paikalle omia valaisimia, palauta alkuperäiset paikoilleen.
 1. Jos sinulla on ollut astianpesukone kaapiston paikalla, on kaapisto laitettava paikalleen lähtiessäsi. Huomioi astianpesukonetta irrottaessasi, että viemäriin menevä poistoputkenliitos tulee tulpata, ettei tiskialtaan vesi pääse valumaan alla olevaan kaappiin. Samoin tuleva vesijohtoputki pitää tulpata. Muista tulpata myös pyykinpesukoneen poistoputkenliitos WC:n lavuaarin alta (jos asunnossa sellainen on).
 1. Palauta KAIKKI asuntoosi liittyvät avaimet Palvelukeskussäätiön toimistolle. Avaimia ei saa jättää asuntoon eikä luovuttaa uudelle asukkaalle. Mikäli avaimia ei palauteta siten kuin on sovittu tai avaimia on hävinnyt, laskutetaan lukon sarjoitus ja uusien avainten teettäminen poismuuttavalta asukkaalta.
 1. Maksa vuokrasi vuokranmaksuvastuun päättymiseen saakka. Mahdollinen liikaa maksamasi vuokra palautetaan takaisin.
 1. Maksettu vakuus palautetaan ilmoitetulle pankkitilille mahdollisimman pian vuokranmaksuvastuun päätyttyä. Palautettavasta vakuudesta vähennetään mahdolliset vuokrarästit, siivouskulut, lukonsarjoitus/uudet avaimet, remonttikulut ja asunnosta puuttuvat varusteet.
 1. Yhdellä muuttoilmoituksella tiedot muuttuvat sekä maistraattiin että postiin.
 1. JÄTEKATOKSEEN EI SAA VIEDÄ MUUTTOON LIITTYVÄÄ “ROMUA”, HUONEKALUJA YMS. SINUN ON ITSE HUOLEHDITTAVA POISKULJETUS.
  • Kukkuroinmäen käsittelykeskus, Hyödyksi asema p: 010-841 18 18
  • Avoinna ma-pe 8-17 Sähköposti: asiakaspalvelu@ekjh.fi
 1. Olet vastuussa vuokrasta irtisanomisajan loppuun asti.
 1. Vuokranmaksu osaltasi päättyy aikaisemmin ainoastaan mikäli asuntoosi solmitaan uusi vuokrasopimus ennen vuokravastuusi päättymistä.
 1. Avaimet on palautettava siten kuin irtisanomisilmoituksessa on sovittu. Voit myös tiedustella milloin asuntoosi on tulossa uusi vuokralainen.
 1. Jos palautat asuntosi avaimet ennen kuin vuokravastuusi päättyy, ilmoita avaimia palauttaessasi voiko avaimet luovuttaa uudelle vuokralaiselle vuokranmaksuvastuusi aikana.
 1. Kuolemantapaus:
  • Mikäli asunnon vuokralainen on kuollut, tulee omaisten irtisanoa asunto. Huoneenvuokralain mukaan kuolinpesä on vastuussa vuokraehtojen täyttymisestä.
  • Jos vuokralaiselta on jäänyt vuokravelkaa ja/tai korjauskuluja on ne huomioitava perunkirjoituksessa. Jäljennös perunkirjasta tulee toimittaa Palvelukeskusäätiön toimistoon. Tarkempia tietoja saa toimistolta puh. 0400 376 825.

Voit tulostaa irtisanomisilmoituksen ja palauttaa sen täytettynä Lappeenrannan palvelukeskussäätiön toimistoon osoitteeseen: Valtakatu 58, 53100 Lappeenranta

irtisanomisilmoitus

1Irtisanominen
2Avaimet
3Poismuutto
4Lähetys
 • Vuokrasopimuksen irtisanominen

 • Irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi. Aika aloitetaan laskemaan sen kuukauden viimeisestä päivästä, jolloin palvelukeskussäätiö on vastaanottanut kirjallisen irtisanomisilmoituksen. Edellä mainitun perusteella irtisanon vuokrasopimuksen päättymään:
  KK slash PP slash VVVV